TestAutomatisering & PerformanceTesten

Wie zijn wij

Over Ons

De betrokkenheid van onze collega’s maakt dat PerformanceArchitecten is wie ze is. Daarom laten we graag zien wie er allemaal onderdeel zijn van onze organisatie. Ons team haalt kracht uit zowel de diversiteit als overeenkomsten tussen de teamleden. Kennis wordt actief gedeeld en ervaringen uitgewisseld. De toegevoegde waarde van een PerformanceArchitect bestaat dus behalve uit onderstaande kenmerken ook uit alle kennis en ervaring van zijn of haar collega’s!

Een PerformanceArchitect:

  • is een enthousiaste vakman die met zijn tijd meegaat
  • T-shaped professional
  • goed geschoold
  • heeft veel kennis en ervaring
  • gaat voor kwaliteit
  • spreekt duidelijke taal en maakt heldere keuzes voor alle betrokkenen
  • heeft een duidelijke visie
  • technisch kundig
  • pragmatisch en resultaatgericht

Onderaan de site kom je meer over ons te weten!

Nieuws

Blijf op de hoogte

Gatling simulaties in een executable jar

07/08/2020

Performance testen: Een handleiding voor het produceren van een fat jar uit een gatling framework.

Don’t be a fool, get the right tool!

30/06/2020

Heb jij weleens een keuze gemaakt voor een tool die achteraf gezien toch niet de verstandigste bleek? Helaas een ervaring die veel IT professionals weleens opdoen. En gezien de tools in de moderne ontwikkelomgevingen niet meer aan te slepen zijn, denk ik dat dit nog weleens vaker het geval gaat zijn.. Als testautomatiseerders hebben wij […]

Performance en de cloud

27/05/2020

Eén van de meest genoemde voordelen van de cloud is de in theorie oneindige schaalbaarheid. Zo zou het niet meer nodig zijn om als organisatie veel reservecapaciteit in te richten om pieken op te vangen en de performancerisico’s zouden helemaal verdwijnen. Maar is dat wel altijd zo? Wanneer wel, wanneer niet? Duidelijk is, dat wanneer […]

Ervaringen Performance.Now() 2019

13/12/2019

Ervaringen conferentie PerfNow

Performance test in de pipeline

25/10/2019

In deze blog geef ik kort en bondig neer in welke opzet en met welke tooling ik performancetesten heb geïntegreerd in de pijplijn bij mijn huidige opdracht.

Circle-CI, van code naar webserver met één klik.

13/09/2019

Wanneer je ‘vroeger’ een website had, waren er altijd flink wat handelingen nodig om files via een FTP client op een webserver te krijgen. Vandaag de dag, met behulp van een verscheidenheid aan tooltjes, is dat een fluitje van een cent. Daarnaast krijg je een arsenaal aan mogelijkheden mee als builden, testen, etc.. In deze […]

Een korte intro in data-analyse met R

10/07/2019

Een blog over hoe je met behulp van R grote hoeveelheden data kan analyseren. Een tool dat je helpt bij de analyse van bijvoorbeeld load- en stresstestresultaten.

Installatie Oracle ATS op Windows

28/03/2019

Handleiding over hoe je Oracle ATS installeert op Windows (Versie 13.x of hoger)

Postman API testen in CI

01/02/2019

beschrijving van hoe je jouw Postman collectie laat draaien vanuit Jenkins en hoe je hierbij een praktisch JUnit test report krijgt.

Workshop ‘Stop de Magie!’ bij Qquest

04/12/2018

In het kader van de 4e techday van Qquest heeft Chris met ondersteuning van HenkJaap een workshop gegeven. Basis was de presentatie en demo ‘No more magic’ van Bas en Chris, welke al een groot succes was op de TestAutomationDay en TestNet. Centraal bij het onderwerp ‘No more Magic’ staat het idee dat er bij […]

Visual Regression Testing – Wat is het en wat heb je eraan?

07/11/2018

Visual Regression Testing, of visuele regressie testen, is een categorie van testen die zich focust op het identificeren van visuele wijzigingen tussen iteraties of versies van een website. Dit kan handmatig door schermen of schermafdrukken te vergelijken, maar het is beter herhaalbaar en sneller te testen door dit automatisch te doen. Het mooiste is om deze testen als een […]

Meer efficiency en flexibiliteit in API’s

04/10/2018

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van GraphQL API. Tijdens mijn laatste opdracht heb ik hier dan ook mee gewerkt.. Graag deel ik mijn ervaringen hierover in een aantal blogs. In deze eerste blog wil ik het graag hebben over de uitdagingen met REST API en hoe GraphQL deze oplost. Maar eerst even een korte […]

wie_zijn_wij_masker

Maarten Huijs

Maarten is een communicatieve Quality Engineer met technische affiniteit. Maarten heeft zich in de eerste jaren van zijn carriére ontwikkeld tot een solide test consultant met ervaring in veelzijdige projecten. Sinds 2015 richt hij zich meer op testautomatisering binnen Agile teams, vaak in een CI / CD omgeving. In zijn laatste projecten bij een populaire betaalapp heeft hij veel bij mogen dragen aan de kwaliteit van de applicatie en het proces. Hierbij heeft hij zich ontwikkeld tot een allround test automation engineer op zowel frontend (verschillende browsers en mobile) als backend. Verder vindt Maarten met een proactieve houding snel zijn weg binnen organisaties en draagt hij snel bij aan het team dankzij zijn sterke analytische vaardigheden en positief kritische houding.

wie_zijn_wij_masker

Chris Hauwert

Chris heeft veel ICT ervaring, specifiek op het gebied van technisch testen. Hij is bij een groot scala aan testautomatiseringstrajecten betrokken geweest. In een uitvoerende rol, als adviseur en ook als coördinator. Zijn passie ligt bij het opzetten en verbeteren van testautomatisering binnen een CI/CD pipeline in een Agile en/of DevOps omgeving. Hiertoe beheerst hij programmeertalen als C#, Java en Powershell, ontwikkelomgevingen als Visual Studio en IntelliJ en heeft hij ervaring met ondersteunende tooling (versiebeheer- /build- /deploy- /release-software). Dankzij zijn uitstekende consultancyvaardigheden weet hij de organisatie hier goed bij te betrekken.

wie_zijn_wij_masker

Sander van Wanrooy

Na een periode van twee jaar als technisch tester heeft Sander zich sinds 2006 gespecialiseerd in performancetesten. Vanuit zijn leergierigheid en gedrevenheid kan Sander in de technisch complexe uitdagingen binnen dit vakgebied zijn ei kwijt. Met een verscheidenheid aan tools, o.a. HP LoadRunner, NeoLoad en JMeter, heeft Sander met veel verschillende platformen en organisaties ervaring opgedaan. De laatste 5 jaar is dat in Agile en DevOps omgevingen. Hij is goed in het samenwerken met meerdere disciplines en op verschillende niveaus. Zo is Sander nu als Sr. Performancetest-specialist betrokken bij zowel een key project als een verbeterproces op het vakgebied performancetesten binnen een grote semi-overheidsorganisatie.

wie_zijn_wij_masker

René Meijboom

René heeft al weer ruim 20 jaar ervaring als specialist in de IT. Na 10 jaar ervaring als software engineer, heeft René zijn passie gevonden in performancetesten. Hij heeft hierbij expertise opgedaan met tools als LoadRunner, Performance Center en JMeter en is nu het aanspreekpunt op het gebied van performance bij een grote bank. Verder is hij als adviseur nauw betrokken bij de vraag hoe performancetesten het best past binnen de transitie naar Agile en DevOps in de cloud van deze bank. Binnen PerformanceArchitecten houdt René zich verder bezig met het begeleiden van meerdere collega’s in hun ontwikkeling.

wie_zijn_wij_masker

Erik Brouwer

Erik is zijn carrière begonnen als tester/test coördinator waarna hij is doorgegroeid naar de rol van test (programma) manager. In de transitie naar Agile, CI/CD en later ook DevOps heeft Erik geacteerd als verandermanager/coach binnen de klantorganisatie. Dit was naar de teams toe, maar vooral ook naar de stakeholders en het management buiten de teams. Naast het werk voor de klant is Erik ook 1 á 2 dagen per week aan het werk binnen PerformanceArchitecten. Samen met zijn collega’s is hij actief met de verandering van de vakgebieden performance en (test)automatisering in relatie tot CI/CD en DevOps. Ook is hij verantwoordelijk voor o.a. de recruitment. 

wie_zijn_wij_masker

Marc Koper

In 1990 is Marc Koper begonnen in de ICT, met de focus op testen en testtooling. Marc heeft zijn sporen verdiend als adviseur en inhoudelijk expert op het gebied van performance(testen) en (test)automatisering. Hij houdt zich vooral bezig met de technische zijde van het testen van informatiesystemen, inclusief de organisatie en architectuur hieromheen. Marc wordt hierover veel geconsulteerd door organisaties binnen diverse sectoren. Binnen PerformanceArchitecten is Marc verantwoordelijk voor productmanagement. De transitie naar Agile CI/CD en DevOps en de impact daarvan op onze dienstverlening heeft hierbij vooral zijn aandacht. Hiernaast is Marc actief bezig met de verdere ontwikkeling van onze collega’s. 

wie_zijn_wij_masker

HenkJaap van den Broek

Na zijn studie Bedrijfskunde in Twente is HenkJaap voor een commercieel carrièrepad gegaan. Na een traineeship heeft hij zich succesvol doorontwikkeld als accountmanager bij een dienstverlener op het gebied van software testen en business analyse. Hij heeft hierna gekozen voor PerformanceArchitecten vanwege het specialisme en de nichemarkt. HenkJaap is een servicegerichte en toegewijde manager. Zijn passie ligt in het samen onderzoeken hoe uw uitdagingen het best getackeld kunnen worden. Zo zet hij zich in om onze klantrelaties en service verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Heeft u een uitdaging op het gebied van performance of testautomatisering? Hij komt graag met u in contact!

wie_zijn_wij_masker

Arjan Luiten

Arjan is in meerdere sectoren met performance uitdagingen in aanraking gekomen. Zowel in de verzekerings-, telecommunicatie- als de financiële branche heeft hij ervaring opgedaan. Binnen het vakgebied performancetesten heeft hij dan ook uitgebreide kennis en ervaring met het voorbereiden, opzetten en analyseren van performancetesten. Arjan heeft daarbij met verschillende performance testtools gewerkt. Zo heeft hij veel kennis en ervaring van HP LoadRunner en ook met Apache JMeter, Neotys NeoLoad en Microsoft Visual Studio kan hij goed uit de voeten. Op dit moment is Arjan aan de slag bij een grote bank, waar hij binnen meerdere Agile teams het aanspreekpunt is voor performancetesten.

wie_zijn_wij_masker

Bas Dam

Een uithangbord van het belang om testen te automatiseren? Een alleskunner op dit gebied? Dat is Bas. Hij zal het zelf niet snel toegeven, maar Bas is echt goed met testtools. Al ruim 15 jaar is Bas als Quality Engineer betrokken bij een verscheidenheid aan software ontwikkeltrajecten. Hij verdiept zich graag in de ontwikkeling van zijn vakgebied zoals de kanteling naar DevOps en de vergaande automatisering van softwareontwikkeling in CI/CD pipelines. Dit stelt Bas in staat om goed doordachte testautomatiserings-frameworks te ontwerpen en realiseren zodat software producten snel worden opgeleverd. Kortom, Bas is een teamplayer, voorloper op het gebied van testautomatisering en een asset voor bijna elk software ontwikkel team.

wie_zijn_wij_masker

Jeroen te Grotenhuis

Wordt de Performance echt een uitdaging? Dan is Jeroen uw man. Jeroen heeft zich keer op keer bewezen als de echte expert. Hij kan zowel diep de inhoud induiken als overzien wat de essentie is. En dit communiceert hij vervolgens helder. Jeroen heeft jarenlange ervaring met performance- stress- en capaciteitstesten binnen uiteenlopende branches en voelt zich als een vis in het water tussen de verschillende specialisten binnen het ICT-domein. Jeroen ondersteunt verder graag bij troubleshoots en ook het vak testautomatisering schuwt hij niet.